Over mij

Over mij

Hallo. Ik ben Sharon van der Zwaag en heb mijn praktijk in Roswinkel, gelegen tussen Ter Apel en Emmen. Ik heb 20 jaar als hoofdagent bij de politie gewerkt waarbij ik het nodige heb meegemaakt. Ik heb aan de Hanzehogeschool te Groningen de opleiding Ervaringsdeskundige in Zorg en Welzijn gevolgd en heb vervolgens 4 jaar gewerkt als ervaringsdeskundige bij Lentis.

Door zowel schokkende gebeurtenissen in mijn politie carrière als privé ontwikkelde ik PTSS. Ik werd van hulpverlener ineens een cliënt. In mijn herstelperiode merkte ik dat er gekeken werd vanuit mijn beperking. Er werd gedacht in onmogelijkheden. Ik wilde een plek waar ik de mogelijkheid kreeg om te mogen vallen en weer op te staan. Want, door te leren om weer op te staan ervaar je je eigen kracht, je mogelijkheden tot herstel. Ik kwam terecht bij onder andere een coach die paarden inzet als middel en dit gaf een enorme boost in mijn herstel. Dit is wat ik zocht! Niet alleen maar praten maar ook ervaren! In plaats van in een gesprekskamer alleen maar praten, in de buitenlucht en in het bijzijn van een dier aan jezelf werken. Uit wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat de buitenlucht maar ook dieren een ontspannende werking hebben waardoor het lerend vermogen, het herstellend vermogen, maar ook het out of te box denken worden vergroot.

We worden gevormd door de mensen om ons heen en door gebeurtenissen die we mee maken. Daardoor kunnen we de verbinding met ons zelf kwijt raken. We gaan zaken vermijden, we passen ons aan om maar bij de ander te horen etc. Door weer je innerlijke drijfveren, passies en waarden te vinden kun je weer richting gaan geven aan je leven.

Hallo. Ik ben Sharon van der Zwaag en heb mijn praktijk in Roswinkel, gelegen tussen Ter Apel en Emmen. Ik heb 20 jaar als hoofdagent bij de politie gewerkt waarbij ik het nodige heb meegemaakt. Ik heb aan de Hanzehogeschool te Groningen de opleiding Ervaringsdeskundige in Zorg en Welzijn gevolgd en heb vervolgens 4 jaar gewerkt als ervaringsdeskundige bij Lentis.

Door zowel schokkende gebeurtenissen in mijn politie carrière als privé ontwikkelde ik PTSS. Ik werd van hulpverlener ineens een cliënt. In mijn herstelperiode merkte ik dat er gekeken werd vanuit mijn beperking. Er werd gedacht in onmogelijkheden. Ik wilde een plek waar ik de mogelijkheid kreeg om te mogen vallen en weer op te staan. Want, door te leren om weer op te staan ervaar je je eigen kracht, je mogelijkheden tot herstel. Ik kwam terecht bij onder andere een coach die paarden inzet als middel en dit gaf een enorme boost in mijn herstel. Dit is wat ik zocht! Niet alleen maar praten maar ook ervaren! In plaats van in een gesprekskamer alleen maar praten, in de buitenlucht en in het bijzijn van een dier aan jezelf werken. Uit wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat de buitenlucht maar ook dieren een ontspannende werking hebben waardoor het lerend vermogen, het herstellend vermogen, maar ook het out of te box denken worden vergroot.

We worden gevormd door de mensen om ons heen en door gebeurtenissen die we mee maken. Daardoor kunnen we de verbinding met ons zelf kwijt raken. We gaan zaken vermijden, we passen ons aan om maar bij de ander te horen etc. Door weer je innerlijke drijfveren, passies en waarden te vinden kun je weer richting gaan geven aan je leven.

Ik begeleid Jou op Je pad naar herstel.

Ik heb gemerkt dat er bij ziekte, stress, burn-out vooral gekeken wordt naar wat niet meer kan of wat er niet meer mogelijk is. Mensen kunnen groeien wanneer ze de mogelijkheden en kansen weer zien.

Graag begeleid ik jou op je pad naar persoonlijk herstel. We maken allemaal wel wat mee in ons leven. Dit hoeft je als mens niet onderuit te halen. Je kunt ervan leren en er je voordeel mee doen.

De paarden

Bo van Erpekom (10-4-2003)

Bo is een merrie en de leidster van onze kudde. Ze heeft een temperamentvol en liefdevol karakter.

In het contact met de mensen is ze dan ook erg zachtaardig en vriendelijk. Ze geeft haar feedback in kleine signalen terug.

Boris Bo (1-7-2009)

Boris is een ruin en de zoon van Bo. Boris is een grof gebouwde Tinker. Hij ziet er dus groot en stoer uit, maar hij heeft een klein hartje.

Boris zoekt het contact met de mensen en komt dan echt in je persoonlijke ruimte staan. Boris is erg gefocust op eten en doet daar veel voor.

Star (18-4-2006)

Star is een kruising Welsh/Shetlander. Star is vriendelijke en speelse merrie. Ze vindt alles om haar heen interessant en is heel voorzichtig met andere dieren. Ze wil graag voor je werken en is een zeer gevoelig paardje dat heel goed kan coachen. Ze geeft heel duidelijk weer terug wat ze van jou ontvangt. Een zeer geschikt paardje om mee te werken dus.

“Het paard maakt zichtbaar wat er intern in je lijf gebeurt. Onbewuste gedragingen worden zichtbaar.”