Coaching voor hulpverleners


(Foto: Kees van de Veen)
Als hulpverlener krijg je behoorlijk wat voor de kiezen, jij moet aan de slag op momenten dat anderen weg zouden lopen. Als voormalig hoofdagent weet ik dat je, om goed te kunnen functioneren, je gevoel soms opzij moet zetten. Soms kom je voor situaties te staan die een diepe indruk op je maken. Het zijn abnormale gebeurtenissen waar je als hulpverlener mee van doen hebt die normale reacties teweeg brengen. Een aantal nachten slecht slapen, afwezig zijn en verschillende emoties ervaren, zijn hele normale reacties. Toch kan het zo zijn dat deze reacties langer aanhouden of dat je last krijgt van, spierpijn, hartkloppingen, nachtmerries, verlies van interesse, burn-out, depressie of PTSS. Het is moeilijk als hulpverlener te erkennen dat het dan even niet gaat. Toch is het zinvol op dan hulp te zoeken.

Als coach heb ik geleerd om door middel van professionele tools en technieken jou te begeleiden in jouw stappen naar herstel. Zodat je zelfvertrouwen vergroot en je meer evenwicht leert te vinden in jouw belastbaarheid en belasting. Verder werken we aan acceptatie en het opnieuw inrichten van je leven zodat je het leven kunt leven dat bij jou past.

Dit coachtraject kan ook als aanvulling op een behandeling bij een psychische instelling of psycholoog. De voorkeur gaat er dan wel naar uit om dat in samenspraak met de behandelaar te doen.